https://www.dstny.se/app/uploads/teams_bakgrund_background_image.jpg

Skapa din egen video-bakgrund i Teams

De fysiska mötena har bytts ut, i mångt och mycket, till videomöten. Många av dessa videomöten hålls med hjälp av samarbetsverktyget MS Teams.

Problemet när man sitter i videomöten hemifrån är bakgrunden inte alltid matchar den professionalism man vill utstråla. Kanske syns den lite överfulla tvättkorgen i hörnet eller så står dotterns My Little Pony-kollektion i bokhyllan.

Det var inte så längesedan som Microsoft valde att släppa en uppsättning av standardbilder som man kan välja som bakgrund istället. När denna funktion först kom så kunde man redan då lägga till en egen personlig bakgrundsbild.  Men i början var detta en ganska pillig process.

Idag har Microsoft gjort det hela mycket enklare. Nedan ser du de enkla steg du behöver gå igenom för att ha en personlig bakgrundsbild under dina Teams-möten.

1 När du har igång ett möte i Teams så klickar du på de tre prickarna.

Teams background bakgrundsbild

2 Klicka sedan på Tillämpa bakgrundseffekter.

Teams video meeting videmöte

3 Då kommer Teams egna standardbilder att synas. Klicka då på Lägg till ny.

Teams Bakgrundsbild

4 Välj sedan den bild som du vill ha som personlig bakgrundsbild. Då kommer bilden att lägga sig längst ner bland standardbilderna i Teams.

5 Klicka på bilden för att välja den och klicka sedan på Använd.

Teams videomöten

6 Du kan även ta bort en bild som du inte blev nöjd med. Håll då muspekaren över bilden du vill ta bort och klicka sedan på de tre prickarna. Då får du upp valet ”Ta bort”.

Integrera företagstelefonin med Teams

Vi på Dstny har byggt en integration mot MS Teams. Detta innebär att man kan få in vår växelfunktionalitet direkt in i Teams gränssnitt. När du har allt på samma ställe så kan du få ut mer av både telefonin och Teams. Låter detta som något för ditt företag?